1996-1997

Secretaris :   Jo Deferme

PR

Dominiek Willemse

Wat werd in de periode 1996-1997 gerealiseerd ?

Onder de leiding van Ewald hadden wij als club ondermeer onze eigen organisatiestructuren op punt gezet. Een onthaalbrochure voor nieuwe leden en het huishoudelijk reglement waren het resultaat.

1996-1997 was de periode waarin wij onze club volgens het gedachtegoed van Rotary positioneerden in onze lokale leefgemeenschap. Er werden contacten gelegd met gemeentelijke- en andere sociale organisaties, en dit geheel in de lijn van het Rotary jaarthema "Bouwen aan een toekomst door actie en visie". Na de nodige besprekingen en evaluaties konden een reeks organisaties en instellingen rekenen op onze waardering en financiŽle steun :

• St. Vincentius
  • Mensen voor Mensen
  • Wereldwinkel
  • Don Bosco - Weeshuis RoemeniŽ
  • Drugspreventie
  • Basisscholen Houthalen - Flippo-actie voor verkeersveiligheid
  • Prof. Deboeck - Begeleiding van jeugdige brandwondenpatiŽnten
  • De brochure "Kind in nood", volledig gefinancierd door onze club, was een handleiding voor de begeleiding van kinderen met psychische-, sociale- of emotionele problemen.

Fund raising activiteiten, zoals de "Ter Dolen Feesten" en de deelname aan het "Lachfestival" werden in de steigers gezet, en konden onder het voorzitterschap van Roger Vanbockrijck voor de eerste keer plaatsvinden.

Het werken aan sociale- en maatschappelijke doelen, en de daartoe noodzakelijke vergaderingen bij de concrete uitwerking ervan, bevorderden snel de onderlinge vriendschap. Naast de intussen gesmaakte Ladies' Nights werd er gewandeld en gebarbecued. Jozef Franck zette zijn schouders onder de beroepscauserieŽn en bedrijfsbezoeken. Bij Raymond leerden wij veel bij over fotografie, Danny blikte ons helemaal in, en dankzij Rudy mochten wij achter de bioscoopschermen kijken.

Onder impuls van Benny kreeg de jeugdwerking een belangrijke plaats in de club. We konden Veerle Thijs terug thuis verwelkomen uit BraziliŽ. Inge Schils vertrok naar BraziliŽ en Erico Penna kwam midden januari aan vanuit het tropische BraziliŽ in het besneeuwde Houthalen.

10 oktober 1996 - beroepscauserie Raymond Hoogmartens

17 oktober 1996 - beroepscauserie Danny Willems